VEEL GESTELDE VRAGEN EN ALGEMENE VOORWAARDEN
En nog belangrijker: de antwoorden.

Wat is een escaperoom?
Escaperoom Vlieland is een ruimte binnen het gebouw van de winkel en galerie Vlieland Maritiem & Art met een spannend spel.
In dit spel bent u in de ruimte en probeert u en uw team binnen een bepaalde tijd het spel op te lossen. De kamer is voorzien zijn van aanwijzingen en verborgen items. In de ruimte kunt u met uw intelligentie of misschien juist intuitie de meeste raadsels oplossen. Lukt het jullie om op tijd het raadsel te ontcijferen en het geheim achter het meesterwerk te ontdekken?

Worden we opgesloten in de kamer?
Nee! Het spel van deze escaperoom is zo ingericht dat u makkelijk weer uit de kamer kan. Er is geen slot op de deur en dat beïnvloedt het spel niet nadelig.

Is het spel eng, zoals in een spookhuis?
Nee, Het Meesterwerk is een escape-spel en dat is echt heel wat anders dan een spookhuis. U gaat aan de slag met de vele onderdelen in de kamer. Door het gebruiken van al uw zintuigen zoals kijken, horen, aanraken komt u vast tot spannende ontdekkingen en verrassende oplossingen.
Spannend is het dus zeker, eng niet. Of toch wel een beetje? We verklappen natuurlijk niet alles…

Hoe lang duurt een spel?
Het hangt heel erg van u en uw team af, maar u krijgt na de uitgebreide uitleg maximaal een uur de tijd om het spel te spelen en de oplossing te vinden.
De uitleg vooraf en het napraten zijn daarin niet meegerekend.

Zijn er leeftijdsbeperkingen?
Het is uiteindelijk uw eigen keuze maar we adviseren om niet te spelen met kinderen onder de 12 jaar. Het spel is niet gevaarlijk voor uw gezondheid.

Deelnemers van 17 jaar of jonger moet vergezeld gaan van ten minste één volwassene die minstens 18 jaar oud is. We kunnen om die reden naar uw legitimatie vragen.

Hoe lang voor mijn gereserveerde tijd kan ik het beste aanwezig zijn?
Wij vragen om een kwartier tot uiterlijk 5 minuten voor de aangegeven begintijd aanwezig te zijn. We beginnen direct na de geplande begintijd met onze uitleg. De uitleg is essentieel voor een fijne spelbeleving maar ook om uw en onze veiligheid te garanderen.
Indien u veel te laat arriveert worden uw tickets niet terugbetaald en kan dit ten koste gaan van uw speeltijd en het plezier.

Als ik te laat ben, kan ik nog spelen?
Als u aankomt nadat we met uw team zijn begonnen met het spel (de tijdsperiode die u hebt geboekt), kunnen we u niet meer toelaten. Dit zou het spel verstoren voor de andere deelnemende spelers en negatieve invloed hebben op de planning voor de rest van onze gasten.Indien u in het geheel niet komt opdagen zullen wij de betaalde tickets niet restitueren.

Ik wil mijn reservering veranderen.
Als u uw reservering anders wil plannen, moet u ons minstens 3 dagen (72 uur) voor de aanvang van het spel telefonisch benaderen of in de winkel proberen uw boeking te veranderen.

Ik wil mijn reservering annuleren.
We hebben een strikte regel. In verband met het inzetten van ons personeel en de kosten die daar mee zijn gemoeid zijn alle reserveringen na 72 uur voor de gereserveerde datum en tijd definitief en restitueren wij niet. Wees u ervan bewust bij het boeken van uw reservering bij ons.

Met hoeveel mensen kunnen we tegelijk de escaperoom spelen?
Wij adviseren om minimaal met twee mensen te spelen en maximaal met 6.

Zijn de kamers toegankelijk voor rolstoelgebruikers en andere mindervaliden?
Helaas niet. We kunnen u uiteraard niet te veel van het spel verklappen maar als u gebonden bent aan een rolstoel en niet goed ter been bent is de locatie van het spel niet geschikt voor u. Sorry.

Wat krijg ik als mijn team binnen de tijd het spel voltooit?
Teams die het spel binnen de tijd spelen krijgen een eervolle vermelding. Als jullie dat willen publiceren we een foto van jullie team met de gerealiseerde tijd op onze website en Facebook-pagina. We houden een top 10 bij van de snelst teams.

Moet ik online boeken en betalen of kan ik ook contant betalen voor aanvang van het spel?
Helaas, eerdere ervaringen hebben ons geleerd dat bij contant betalen er te veel gevallen zijn waarbij mensen niet komen opdagen. Dit betekent voor ons volledig verlies van tijd en inkomen. Het is wel mogelijk om in de winkel Vlieland Maritiem direct uw boeking te maken en daar te betalen. Wel reserveren maar later betalen is zoals u begrijpt daar ook niet mogelijk.

Ik sta voor de deur van de winkel en de escaperoom maar jullie zijn (nog) niet open?
Buiten de openingstijden van de winkel en galerie zorgen we er voor dat u een kwartier voor de aangegeven speeltijd wordt binnengelaten. Binnen de openingstijden van de winkel en galerie ben je altijd van harte welkom.

Ik wil de escaperoom graag spelen maar ik heb nog andere activiteiten om te plannen?
We werken samen met een aantal evenementenbureau ’s. Zij weten vast raad op dat soort vragen.

Ik kom met minder personen spelen dan ik heb gereserveerd.

Wanneer er minder personen aan het spel deelnemen dan gereserveerd, volgt geen restitutie.

Ik kom met meer personen spelen dan ik heb gereserveerd.
Wanneer er meer personen aan het spel deelnemen dan gereserveerd, geldt een toeslag. Deze rekenen we graag voorafgaand aan het spel af.

Mag je een mobiele telefoon meenemen om als hulpmiddel te fungeren?

Voordat je de escape room betreedt vragen wij je om mobiele telefoons, camera’s en eventuele overige bezittingen op te bergen in een afsluitbare locker. Alles wat je nodig hebt om de Escape Room te spelen, vind je in de escape room.